La tria (subjectiva) de la setmana

Petit resum d’articles periodístics que m’han cridat l’atenció aquesta setmana passada, per un o altre motiu. Alguns dels links us portaran a diaris de pagament o a resums de la notícia. Em sap greu, però és que vivim d’això. Espero que us agradi.

DILLUNS, 5 de desembre

-En aquest mateix espai, La Tria, d’aquest bloc ja n’he parlat: Facebook i la seva participació en la victòria  de Donald Trump. Diumenge passat, però, les mentires contra Hillary Clinton van fer un pas més: un home armat va entrar a una famosa pizzeria de Washington per detruir la trama de prostitució infantil que dirigeix Clinton… per sort, no va haver-hi ferits…N.C. man told police he went to D.C. pizzeria with gun to investigate conspiracy theory
DIMECRES, 7 de desembre

-Els estudiants catalans se situen per sobre dels de  l’Estat, la Unió Europea i l’OCDE en les proves PISA. Catalunya treu el cap a PISA, a El Punt Avui.

DIJOUS, 8 de desembre

-El director d’El Punt Avui, Xevii Xirgo entrevista a la portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, que reparteix a tort i a dret… “Se’ns ha intentat fer desaparèixer”.

DIVENDRES, 9 de desembre

-Vilaweb es fa resó d’un article del The New York Times en què es critica amb extrema duresa el silenci de la transició espanyola pel que fa a les víctimes del franquisme. Les vergonyes del PP amb el franquisme, desenterrades en un article contundent al New York Times

DISSABTE, 10 de desembre

-Cada govern destina els diners públics al que vol. Però aquest el què vol defineix molt… El Gobierno pagará 1.824 millones a la industria de armamento en 2017, a El País.

DIUMENGE, 11 de desembre

-Article d’opinió del socioecòleg Ramon Folch a El Periódico. El Periódico el penja la nit de dissabte a diumenge però en la data diu 17 de gener… Bé, l’article en tot cas és prou divertit: La anomalía catalana.

-En Guillem Vidal ens explica la història del Sidecar de la plaça Reial de Barcelona just quan celebra el seu concert número… 5.000! Sidecar: el CBGB de la plaça Reial, a El Punt Avui.

Manu Chao i Radio Bemba a la sala Sidecar, l'any 2000. Font: Youtube

Un pensament sobre “La tria (subjectiva) de la setmana

  1. Retroenllaç: És només Trump? | Joan Rueda

Deixa un comentari